Hovězí kližka na hořčici

Hovězí kližka na hořčici
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 3

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na větší kusy. Kližku rozkrájíme na plátky nebo na kousky. Na zahřátém oleji opečeme maso s cibulí a poté přidáme sůl.

Ingredience aneb co potřebujete

300 g hovězí kližky
1 menší cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička plnotučné hořčice
sůl
100 ml vody
1-2 lžičky hrubozrnné hořčice
2 lžičky sladkého kečupu
2 lžičky kukuřičného škrobu
1 lžička sójové omáčky

Postup vaření podle receptu

Oloupanou cibuli nahrubo nasekáme. Kližku nakrájíme na plátky nebo kousky. Na rozpáleném oleji osmažíme maso s cibulí a poté přidáme sůl.

Přidáme vodu, česnek a plnotučnou hořčici. Občas zamícháme a podléváme, dokud maso nezměkne.

Do studené vody smícháme hrubou hořčici, kečup, škrob a sójovou omáčku. Takto připravenou směs přidáme k masu a krátce povaříme. Podáváme s vařenými těstovinami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hovězí kližka na hořčici

Hovězí kližka na hořčici je vynikající české jídlo, které potěší milovníky masa a intenzivních chutí. Kližka, pomalu vařená do měkka, je obohacena o výraznou hořčici, která jí dodává jedinečný pikantní nádech. Tento recept často zahrnuje i aromatickou zeleninu, jako jsou mrkev a cibule, a bylinky, které podtrhují chuť pokrmu. Podává se nejčastěji s knedlíky nebo bramborami, které skvěle absorbují šťávu. Hovězí kližka na hořčici je ideální volbou pro rodinnou oslavu nebo nedělní oběd.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (42 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hovězí maso
Štítky: hovězí maso, restování, vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, slané, česká, snadný, pro začátečníky, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hovězí kližka na hořčici.

Přidat komentář