Hovězí kližka na hořčici

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na větší kusy. Kližku rozkrájíme na plátky nebo na kousky. Na zahřátém oleji opečeme maso s cibulí a poté přidáme sůl.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g hovězí kližky
1 menší cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička plnotučné hořčice
sůl
100 ml vody
1-2 lžičky hrubozrnné hořčice
2 lžičky sladkého kečupu
2 lžičky kukuřičného škrobu
1 lžička sójové omáčky
Postup vaření podle receptu
Oloupanou cibuli nahrubo nasekáme. Kližku nakrájíme na plátky nebo kousky. Na rozpáleném oleji osmažíme maso s cibulí a poté přidáme sůl.
Přidáme vodu, česnek a plnotučnou hořčici. Občas zamícháme a podléváme, dokud maso nezměkne.
Do studené vody smícháme hrubou hořčici, kečup, škrob a sójovou omáčku. Takto připravenou směs přidáme k masu a krátce povaříme. Podáváme s vařenými těstovinami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hovězí kližka na hořčici
Hovězí kližka na hořčici je vynikající české jídlo, které potěší milovníky masa a intenzivních chutí. Kližka, pomalu vařená do měkka, je obohacena o výraznou hořčici, která jí dodává jedinečný pikantní nádech. Tento recept často zahrnuje i aromatickou zeleninu, jako jsou mrkev a cibule, a bylinky, které podtrhují chuť pokrmu. Podává se nejčastěji s knedlíky nebo bramborami, které skvěle absorbují šťávu. Hovězí kližka na hořčici je ideální volbou pro rodinnou oslavu nebo nedělní oběd.