Hovězí roláda plněná palačinkami

Připravíme si hovězí maso a uděláme palačinky. Do mléka přidáme vajíčko a postupně přisypáváme mouku po lžících a mícháme. Nesmíme přidávat všechnu mouku najednou,…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g hovězího masa na roládu
hořčice na potření
sůl
čerstvě mletý pepř
mletá paprika
plátky Mortadella
Na palačinky
100 ml sladké mléko
1 vejce
5 lžic hladká mouka
1/4 lžičky soli
Na potření
1 velká lžíce másla
1 malá lžička medu
1 malá lžička hořčice
Na omáčku
plátek másla
150 ml smetany
nakládané zelený pepř
1 KL hořčice
pár kapek citronová šťáva
Postup vaření podle receptu
Připravíme si mleté hovězí maso a uděláme palačinky. Do mléka přidáme jedno vejce a postupně zvyšujeme množství mouky po lžících. Nedávejte všechnu mouku najednou, protože hustota těsta závisí na velikosti vejce. Těsto osolíme, na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a upečeme dvě palačinky, měly jsem dvě velké a jednu malou. Palačinky odložíme stranou.
Maso osolíme, okořeníme, posypeme paprikou a potřeme hořčicí. Na povrch dáme plátky mortadely.
Vychladlé palačinky poklademe plátky mortadely, pevně je zabalíme a následně je položíme na kus masa.
Roládu stočíme, okraje zajistíme jehlami a následně ji obtočíme potravinovým provázkem, nebo podle vašeho zvyku. Já jsem použila silikonové pásy.
Na panvici, kde sme opekali palacinky, rozprestrieme lyžicu oleja, necháme zohriať a roládu dobre opečieme zo všetkých strán, až získa hnedú farbu.
Opečenou roládu zlehka osolíme, okořeníme a přemístíme do pekáče.
Smícháme měkké máslo s lžící medu a hořčice.
Celý povrch rolády potřeme touto směsí.
Roládu podlijeme horkou vodou, zakryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 60 minut, a pokud je potřeba, podléváme horkou vodou. Po uplynutí jedné hodiny sundáme alobal a necháme roládu zapékat asi 20 minut.
Roládu vezmeme a šťávu přelijeme do hrnce. Přidáme lžičku másla, trochu hořčice a velkou lžíci nakládaného zeleného korení i s nálevem.
Do smetany vmícháme zarovnanou lžičku hladké mouky a následně přilijeme do omáčky. Vše necháme pořádně povařit. Omáčka by měla mít lesklou a krémovou konzistenci.
Na závěr ji můžeme ještě dochutit mletým kořením, solí a citronovou šťávou.
Roládu nakrájíme na silnější kolečka a podáváme zalitou omáčkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hovězí roláda plněná palačinkami
Hovězí roláda plněná palačinkami je delikatesa, která spojuje dvě oblíbené tradice české kuchyně. Měkké hovězí maso je pečlivě rozválené a plněné tenkými palačinkami, které mohou být dochucené zeleninou, houbami nebo sýrem. Po upečení se roláda krájí na krásné plátky, které jsou šťavnaté a plné chuti. Tento pokrm se často podává s bramborovým nebo křenovým salátem, což dodává jídlu křupavý kontrast. Hovězí roláda plněná palačinkami je ideální volbou pro sváteční stoly i rodinné obědy.