Hovězí roláda plněná palačinkami

Hovězí roláda plněná palačinkami
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 3

Připravíme si hovězí maso a uděláme palačinky. Do mléka přidáme vajíčko a postupně přisypáváme mouku po lžících a mícháme. Nesmíme přidávat všechnu mouku najednou,…

Ingredience aneb co potřebujete

250 g hovězího masa na roládu
hořčice na potření
sůl
čerstvě mletý pepř
mletá paprika
plátky Mortadella

Na palačinky
100 ml sladké mléko
1 vejce
5 lžic hladká mouka
1/4 lžičky soli

Na potření
1 velká lžíce másla
1 malá lžička medu
1 malá lžička hořčice

Na omáčku
plátek másla
150 ml smetany
nakládané zelený pepř
1 KL hořčice
pár kapek citronová šťáva

Postup vaření podle receptu

Připravíme si mleté hovězí maso a uděláme palačinky. Do mléka přidáme jedno vejce a postupně zvyšujeme množství mouky po lžících. Nedávejte všechnu mouku najednou, protože hustota těsta závisí na velikosti vejce. Těsto osolíme, na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a upečeme dvě palačinky, měly jsem dvě velké a jednu malou. Palačinky odložíme stranou.

Maso osolíme, okořeníme, posypeme paprikou a potřeme hořčicí. Na povrch dáme plátky mortadely.

Vychladlé palačinky poklademe plátky mortadely, pevně je zabalíme a následně je položíme na kus masa.

Roládu stočíme, okraje zajistíme jehlami a následně ji obtočíme potravinovým provázkem, nebo podle vašeho zvyku. Já jsem použila silikonové pásy.

Na panvici, kde sme opekali palacinky, rozprestrieme lyžicu oleja, necháme zohriať a roládu dobre opečieme zo všetkých strán, až získa hnedú farbu.

Opečenou roládu zlehka osolíme, okořeníme a přemístíme do pekáče.

Smícháme měkké máslo s lžící medu a hořčice.

Celý povrch rolády potřeme touto směsí.

Roládu podlijeme horkou vodou, zakryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 60 minut, a pokud je potřeba, podléváme horkou vodou. Po uplynutí jedné hodiny sundáme alobal a necháme roládu zapékat asi 20 minut.

Roládu vezmeme a šťávu přelijeme do hrnce. Přidáme lžičku másla, trochu hořčice a velkou lžíci nakládaného zeleného korení i s nálevem.

Do smetany vmícháme zarovnanou lžičku hladké mouky a následně přilijeme do omáčky. Vše necháme pořádně povařit. Omáčka by měla mít lesklou a krémovou konzistenci.

Na závěr ji můžeme ještě dochutit mletým kořením, solí a citronovou šťávou.

Roládu nakrájíme na silnější kolečka a podáváme zalitou omáčkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hovězí roláda plněná palačinkami

Hovězí roláda plněná palačinkami je delikatesa, která spojuje dvě oblíbené tradice české kuchyně. Měkké hovězí maso je pečlivě rozválené a plněné tenkými palačinkami, které mohou být dochucené zeleninou, houbami nebo sýrem. Po upečení se roláda krájí na krásné plátky, které jsou šťavnaté a plné chuti. Tento pokrm se často podává s bramborovým nebo křenovým salátem, což dodává jídlu křupavý kontrast. Hovězí roláda plněná palačinkami je ideální volbou pro sváteční stoly i rodinné obědy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (44 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hovězí maso
Štítky: hovězí maso, restování, oběd, sváteční / nedělní, slané, česká, pečení, smažení, náročné, náročný

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hovězí roláda plněná palačinkami.

Přidat komentář