Hovězí burger

Hovězí burger
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 6

Do misky vložíme mleté maso a postupně do něj přidáváme sůl, pepř, jemně nasekanou cibuli, vejce a hladkou mouku. Vše důkladně promícháme. Jakmile je směs hotová, vytvarujeme ji do potřebného tvaru.

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg mletého hovězího masa
sůl
pepř
1 cibule
1 vejce
hladká mouka
Dresing
majonéza
kečup
hořčice
1 kys. okurka
sůl

Postup vaření podle receptu

Mleté maso dáme do mísy a postupně do něj vmícháme sůl, pepř, jemně nakrájenou cibuli, vejce a hladkou mouku, poté směs důkladně zpracujeme.

Jakmile to bude hotové, vytvarujeme burger a vytvoříme uprostřed důlek, aby se maso peklo rovnoměrně.

Do menší misky vložíme majonézu, přimícháme kečup, hořčici, jemně nastrouhanou okurku a trochu soli. Omáčku naneseme na spodní část housky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hovězí burger

Hovězí burger je oblíbené jídlo, které se skládá z většinou mletého hovězího masa, tvarovaného do placičky a opečeného na grilu nebo pánvi. Tato pochoutka je často podávána v měkké bulce spolu s rozmanitými přílohami, jako jsou salát, rajče, cibule a různé omáčky. Hovězí burger se těší velké oblibě díky své variabilitě, což umožňuje přidat různá koření nebo ingredience podle chuti. Je to ideální pokrm pro všechny milovníky masa a rychlého občerstvení.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hovězí maso
Štítky: hovězí maso, mleté maso, svačina, běžný den, večeře, slané, snadný, pro začátečníky, pečení, smažení, americká, dětská oslava, večírky a oslavy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hovězí burger.

Přidat komentář