Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na první pohled příliš neoslovují. Zdeněk Pohlreich je však proslavil svým oblíbeným receptem s červeným vínem. Jde o...
Ingredience aneb co potřebujete
700 g hovězích líček (přibližná váha)
50 g slaniny
2 cibule
2 stroužky česneku
hovězí vývar
200 ml kvalitního červeného vína
bobkový list
rozmarýn
tymián
petrželová nať
hladká mouka
sádlo
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Líčka nakrájíme na větší kousky, osolíme je, opepříme a důkladně obalíme v hladké mouce, poté je smažíme na sádle ze všech stran.
Maso vyndáme a na tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu.
Maso vrátíme zpět do hrnce, přidáme nakrájený česnek, bobkový list a svazeček bylinek. Poté vše zalijeme vínem a vývarem a zakryté dusíme, dokud maso nezměkne, což zabere přibližně 90 minut. Mouka by měla pomoci šťávu zahustit.
Pokud se někomu zdá šťáva během dušení příliš řídká, může opatrně přimíchat 2 lžičky mouky rozpuštěné ve 100-150 ml studeného vývaru a nechat ji ještě chvíli vařit.
Servírujeme s bramborovou kaší. Před servírováním je možné šťávu přecedit.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na víně jsou delikátní pokrm, který si získává stále větší popularitu. Tato šťavnatá masa se pomalu vaří v červeném víně s bylinkami a zeleninou, což jim dodává bohatou chuť a jemnou texturu. Jídlo je ideální pro zimní večery, kdy zahřeje nejen tělo, ale i duši. Podává se nejčastěji s bramborovými nebo zeleninovými přílohami, které skvěle doplní jeho intenzivní chuť. Hovězí líčka na víně jsou skvělou volbou pro milovníky kvalitní gastronomie.

Tomáš Rohlena