Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách

Maso dochutíme solí a pepřem a poté ho obalíme v hladké mouce. V hrnci s poklicí, který můžeme dát do trouby, zahřejeme olej a maso na něm rychle osmahneme.
Ingredience aneb co potřebujete
4 ks hovězích líček
300 g zelených fazolových lusků
100 g slaniny
4 stroužky česneku
hladká mouka
horký hovězí vývar
pepř
sůl
olej
Postup vaření podle receptu
Maso ochutíme solí a pepřem a poté ho obalíme v hladké mouce.
V hrnci s poklicí vhodným do trouby rozpálíme olej a rychle orestujeme maso z obou stran.
Přidáme na kostky nakrájenou slaninu, dva nasekané stroužky česneku a dva stroužky utřené se solí. Osmahneme a zalijeme horkým vývarem. Poté zakryjeme a dáme do trouby předehřáté na 180°C.
Zhruba hodinu a půl vaříme do měkka, občas přidáváme vývar, a na posledních dvacet minut přimícháme zelené fazolky.
Omáčku zpevníme jíškou, osolíme a opepříme, a nakonec servírujeme s bramborovou kaší.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách
Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách je výjimečné jídlo, které spojuje jemnost hovězího masa s intenzivní chutí slaniny. Pomalé vaření hovězích líček zajišťuje jejich křehkost a bohatou chuť, zatímco slanina dodává pokrmu příjemnou kouřovou nuance. Zelené fazolky, často podávané jako příloha, dodávají jídlu svěžest a křupavost. Toto jídlo je ideální pro rodinné nedělní obědy, kdy si můžete vychutnat spojení tradičních chutí a kvalitních ingrediencí.