Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách

Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Maso dochutíme solí a pepřem a poté ho obalíme v hladké mouce. V hrnci s poklicí, který můžeme dát do trouby, zahřejeme olej a maso na něm rychle osmahneme.

Ingredience aneb co potřebujete

4 ks hovězích líček
300 g zelených fazolových lusků
100 g slaniny
4 stroužky česneku
hladká mouka
horký hovězí vývar
pepř
sůl
olej

Postup vaření podle receptu

Maso ochutíme solí a pepřem a poté ho obalíme v hladké mouce.

V hrnci s poklicí vhodným do trouby rozpálíme olej a rychle orestujeme maso z obou stran.

Přidáme na kostky nakrájenou slaninu, dva nasekané stroužky česneku a dva stroužky utřené se solí. Osmahneme a zalijeme horkým vývarem. Poté zakryjeme a dáme do trouby předehřáté na 180°C.

Zhruba hodinu a půl vaříme do měkka, občas přidáváme vývar, a na posledních dvacet minut přimícháme zelené fazolky.

Omáčku zpevníme jíškou, osolíme a opepříme, a nakonec servírujeme s bramborovou kaší.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách

Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách je výjimečné jídlo, které spojuje jemnost hovězího masa s intenzivní chutí slaniny. Pomalé vaření hovězích líček zajišťuje jejich křehkost a bohatou chuť, zatímco slanina dodává pokrmu příjemnou kouřovou nuance. Zelené fazolky, často podávané jako příloha, dodávají jídlu svěžest a křupavost. Toto jídlo je ideální pro rodinné nedělní obědy, kdy si můžete vychutnat spojení tradičních chutí a kvalitních ingrediencí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (44 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hovězí maso
Štítky: Zelenina, hovězí maso, restování, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, pečení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách.

Přidat komentář