Kakaové sádlovky s marmeládou

Do misky dejte mouku, cukr a kakao. Přimíchejte sádlo a vše dobře zpracujte, aby vzniklo hladké těsto. Připravené těsto zabalte do potravinářské folie a…
Ingredience aneb co potřebujete
Na 35 ks
170 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
150 g sádla
60 g kakaa
marmeláda (nejlépe rybízová)
cukr moučka na poprášení
mandle
Postup vaření podle receptu
Do misky vložte mouku, cukr a kakao. Přidejte sádlo a z ingrediencí vypracujte hladké těsto. Hotové těsto zabalte do potravinové folie a dejte do lednice do druhého dne.
Druhý den nechte těsto zjemnit a vezměte kousky o hmotnosti 15 g. Z každého kusu vytvořte kuličky a ty potom umístěte na plech s pečicím papírem.
Každou kuličku jsem jemně stiskla dlaní a poté jsem do ní udělala důlek druhým koncem vařečky. Kuličky jsem zploštila, aby se tolik nerozpadaly. Pokud se přesto nějaká kulička rozpraskla při vytváření důlku, opět jsem ji utvarovala, stiskla dlaní a udělala do ní důlek.
Plech se sádlovkami dejte do předehřáté trouby na 170°C a pečte je přibližně 10 minut.
Nechte upečené sádlovky vychladnout a poté naplňte důlky marmeládou. Můžete použít jakoukoliv zavařeninu, ale nejlepší je rybízová.
Kakaové sádlovky je nejlepší připravit minimálně týden předem, aby těsto mohlo nasáknout marmeládu a změklo.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kakaové sádlovky s marmeládou
Kakaové sádlovky s marmeládou jsou lahodné pečivo, které spojuje chuť čokolády a jemného sádla. Tyto sladké koláčky jsou tradičním pokrmem, oblíbeným pro svou křehkou konzistenci a bohatou kakaovou chuť. Plněné chutnou ovocnou marmeládou, často z meruněk nebo švestek, dodávají sádlovkám příjemnou sladkost a svěžest. Jsou ideální jako dezert ke kávě nebo čaji, a potěší nejen milovníky pečiva, ale i každého, kdo ocení tradiční české cukrářství.