Kořeněné batátové hranolky

Kořeněné batátové hranolky
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 2

Batátové hranolky se staly populárním pokrmem na večírcích v posledních letech. Spojení sladkých brambor, soli a koření je atraktivní samo o sobě, navíc jsou...

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg batátů (asi 2-3 kusy)
2 lžičky mleté sladké papriky
2 lžičky sušeného česneku
asi 2 lžičky soli
necelá lžička čerstvě mletého pepře
3 lžíce olivového oleje

Postup vaření podle receptu

Batáty očistíme a nakrájíme na hranolky o tloušťce přibližně 1 cm. Troubu předehřejeme na zhruba 180°C.

V prostornější míse smícháme koření, kterým obalíme hranolky. Poté je pokapeme olejem a znovu všechno důkladně promícháme. Hranolky následně rozložíme na pečicí papír a dáme je do trouby.

Pečeme přibližně 30 minut a během této doby je potřeba dvakrát otočit.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kořeněné batátové hranolky

Kořeněné batátové hranolky jsou vynikající alternativou k tradičním bramborovým hranolkům. Batáty, známé svou sladkou chutí a živinami, se krájí na tenké proužky a pečou do křupava. Okořeněny přírodními bylinkami a kořením, jako je paprika, cayenne nebo česnek, vytvářejí lahodnou chuťovou kombinaci. Tyto hranolky jsou nejen chutné, ale také zdravější volbou, bohatou na vitamíny A a C. Podávejte je jako samostatný snack nebo jako přílohu k masu či salátům pro osvěžující a barevný pokrm.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Příloha
Štítky: svačina, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, do 100 korun, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, přílohy, pečení, podzimní, vegetarianské, zeleninová jídla, veganské, zeleninové přílohy, hranolky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kořeněné batátové hranolky.

Přidat komentář