Kořeněné batátové hranolky

Batátové hranolky se staly populárním pokrmem na večírcích v posledních letech. Spojení sladkých brambor, soli a koření je atraktivní samo o sobě, navíc jsou...
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg batátů (asi 2-3 kusy)
2 lžičky mleté sladké papriky
2 lžičky sušeného česneku
asi 2 lžičky soli
necelá lžička čerstvě mletého pepře
3 lžíce olivového oleje
Postup vaření podle receptu
Batáty očistíme a nakrájíme na hranolky o tloušťce přibližně 1 cm. Troubu předehřejeme na zhruba 180°C.
V prostornější míse smícháme koření, kterým obalíme hranolky. Poté je pokapeme olejem a znovu všechno důkladně promícháme. Hranolky následně rozložíme na pečicí papír a dáme je do trouby.
Pečeme přibližně 30 minut a během této doby je potřeba dvakrát otočit.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kořeněné batátové hranolky
Kořeněné batátové hranolky jsou vynikající alternativou k tradičním bramborovým hranolkům. Batáty, známé svou sladkou chutí a živinami, se krájí na tenké proužky a pečou do křupava. Okořeněny přírodními bylinkami a kořením, jako je paprika, cayenne nebo česnek, vytvářejí lahodnou chuťovou kombinaci. Tyto hranolky jsou nejen chutné, ale také zdravější volbou, bohatou na vitamíny A a C. Podávejte je jako samostatný snack nebo jako přílohu k masu či salátům pro osvěžující a barevný pokrm.