Lehké zeleninové rizoto

Rýži uvaříme v osolené vodě s máslem, kari kořením, bobkovým listem a cibulí. Papriky nakrájíme na tenké proužky a rajčata na půlměsíčky. Na pánvi typu wok...
Ingredience aneb co potřebujete
10 dkg basmati rýže
1 lžička koření Indické kari
1 lžíce másla
1/2 cibule
bobkový list
1/2 bílé papriky
1/2 oranžové papriky
6 koktejlových rajčátek
hrst mražených zelených fazolek
1/2 kostky Knorr
2 lžíce oleje
2 dl bílého vína
Postup vaření podle receptu
Rýži uvaříme ve vodě s máslem, kari, solí, bobkovým listem a cibulí. Papriky nakrájíme na pruhy a rajčata na půlměsíce.
Na wok pánvi na oleji osmahneme papriky, poté přidáme mražené fazolky, přisypeme Knorr a podlijeme vínem. Po chvíli míchání přidáme rajčata a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
Na konci vše důkladně promícháme. Můžeme to rovnou servírovat například posypané nastrouhaným sýrem, nebo jako přílohu k masu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Lehké zeleninové rizoto
Lehké zeleninové rizoto je skvělou volbou pro milovníky zdravého stravování. Toto chutné jídlo kombinuje čerstvou zeleninu, jako jsou papriky, cukety a hrášek, s jemnou rýží, která absorbuje všechny přírodní chutě. Příprava rizota je jednoduchá a rychlá, ideální pro rychlý oběd nebo večeři. Doplňte ho bylinkami, jako je bazalka nebo petržel, pro zvýraznění chuti a osvěžení. Lehké zeleninové rizoto je zároveň výborným zdrojem vitamínů a minerálů, které podpoří vaše zdraví.