Maďarský kuřecí perkelt

Maďarský kuřecí perkelt
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Porce: 4

Maďarský kuřecí perkelt je chutné a šťavnaté jídlo s kořeněnou omáčkou, které potěší fanoušky gulášů a podobných pokrmů. Není zahustěný moukou, pouze maso,…

Ingredience aneb co potřebujete

1 kuře nevykostěné (1000 - 1500 g)
1000-1500 g cibule (kolik kuřete, tolik cibule)
sůl
2 lžíce sladké mleté papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
2 zelené papriky
1 rajče
3 lžíce oleje
voda

Postup vaření podle receptu

Kuře rozkrájíme na porce a osolíme.

Na rozehřátém tuku osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, zelenou papriku nakrájenou na proužky a rajče nakrájené na měsíčky. Cibule by měla být lehce hnědá, ale nesmí se spálit. Sundáme z ohně a přidáme obě mleté papriky, poté zalijeme přibližně 300 ml vody, vrátíme na oheň a dusíme skoro do tuku - paprika se nesmí připálit.

Znovu přidáme stejné množství horké vody, aby se var nezastavil, a tento proces opakujeme ještě 4-5krát, dokud cibule nezměkne.

Do tohoto paprikového základu přidáme kuře a smažíme ho za stálého míchání.

Přilijeme horkou vodu a dusíme pod poklicí, dokud maso nezměkne. V případě potřeby přiléváme malé množství horké vody.

Hotové jedlo by nemalo mať príliš veľa šťavy. Cibuľa, ktorá sa rozvarí, dodáva šťave hustotu a chuť, a jej želatínová konzistencia závisí od kuracích kostí. Preto sa tento perkelt nikdy nezahusťuje múkou.

Servírujeme s noky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Maďarský kuřecí perkelt

Maďarský kuřecí perkelt je tradiční pokrm, který se vyznačuje svou aromatickou chutí a bohatou omáčkou. Hlavními ingrediencemi jsou kuřecí maso, cibule, česnek a silná paprika, která dodává jídlu typickou červenou barvu a výraznou chuť. Perkelt se obvykle podává s noky, rýží nebo čerstvým chlebem, což skvěle doplňuje jeho sytou omáčku. Tento pokrm je oblíbený nejen v Maďarsku, ale také v mnoha dalších zemích střední Evropy, kde se připravuje v různých variantách.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (41 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: Zelenina, drůbeží maso, restování, oběd, běžný den, bezlepkové, náročné, náročný, pikantní, dušení, zeleninová jídla, maďarská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Maďarský kuřecí perkelt.

Přidat komentář