Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Doma naložený hermelín. Chuťovka, dobrota, která přijde vždycky vhod.

Ingredience aneb co potřebujete

bylinky (např.tymián nebo bazalka)
30 kuliček pepř barevný - celý
5 krabiček hermelín
3 lístky bobkový list
sladká paprika - mletá
10 stroužků česnek
0,75 l olej
1 ks kuchyňská cibule
15 kuliček nové koření
5 ks feferonka
sůl

Postup vaření podle receptu

Umyjeme a usušíme si sklenici, do které budeme hermelíny dávat.

Oloupeme česnek a prolisujeme. Maličko osolíme a důkladně promícháme. Odložíme stranou.

Na dřevěném prkénku si nakrájíme cibuli (na větší kousky)a feferonky. Rozkrojíme si hermelíny a rozložíme na tác. Vezmeme si sladkou papriku a pěkně si jí hermelíny okořeníme.

Rozetřeme česnekovou směs. Posypeme kousky cibule. Nakonec přijdou feferonky. Obě strany hermelínu dáme k sobě.

Do sklenice nalijeme trochu oleje a vložíme dva hermelíny. Kolem dokola dáme pár pokrájených feferonek a kuchyňskou cibuli. Přihodíme bylinky a koření. A znovu dokola.

Doplníme olej a vložíme hermelíny. Pokračujeme cibulí, feferonkami a opět přihodíme bylinky a koření. Vše musí být zalité olejem.

Než je uskladníme do lednice minimálně na 14 dní (max. na 6 týdnů) lehounce sklenicí zakvedláme. A potom každý den trochu zakvedláme. Servírujeme s pečivem. Ať vám chutná.

Co jste ještě nevěděli o receptu Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín je oblíbený český pokrm, který se skládá z hermelínu, sýra podobného francouzskému camembertu, naloženého ve směsi oleje, koření a bylin. Tento lahodný sýr se tradičně nakládá s česnekem, cibulí, pepřem, bobkovým listem a červenou paprikou. Nakládaný hermelín je skvělým předkrmem či chuťovkou k pivu, často podávaný v hospodách po celé České republice. Příprava trvá několik dní, během kterých sýr nasákne chutě z marinády. Výsledkem je pikantní a aromatické jídlo, které potěší milovníky sýrových specialit.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Dobroty
Štítky: česká kuchyně, chuťovka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Nakládaný hermelín.

Přidat komentář