Skvělá plněná rajská jablíčka

Skvělá plněná rajská jablíčka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Skvělý, zdravý předkrm. To je to, oč tu běží.

Ingredience aneb co potřebujete

2 ks konzervy sardinek
4 ks velká rajčata
2 ks kelímky lučiny
ledový salát
sůl
1 kávová lžička majonéza
černý pepř mletý na dochucení

Postup vaření podle receptu

Najíme se a máme ze sebe dobrý pocit. Rajčata jsou velmi zdravá.

Zajdeme si pro ně na trh nebo na zahrádku a pustíme se do toho.

Omytým rajčatům odřízneme vrchní kloboučky. Vezmeme si kávovou lžičku a opatrně vydlabeme vnitřek.

Na prkénku si pokrájíme sardinky a vyklopíme do mísy, spolu s vydlabaným vnitřkem z rajčat. Přidáme prolisovaný česnek, lučinu a majonézu.

Dochutíme pepřem, solí a smícháme všechny ingredience.

Směs přikryjeme potravinovou folií a uložíme do lednice. Těsně před podáváním, směsí vyplníme rajčata a přiklopíme odkrojenou vrchní částí.

Můžeme podávat s chlebem, vekou nebo bagetou.

Servírujeme na ledovém salátu nebo na malém talířku. Dobrou chuť.

Co jste ještě nevěděli o receptu Skvělá plněná rajská jablíčka

Skvělá plněná rajská jablíčka jsou lahodným pokrmem, který potěší nejen oko, ale i chuťové buňky. Šťavnatá rajčata plněná směsí mletého masa, bylinek a sýra vytvářejí harmonii chutí, která se rozplývá na jazyku. Připravit je snadno – odřízněte vršky rajčat, vydlabejte je a naplňte voňavou náplní. Pečte dozlatova a užívejte si tento jednoduchý, ale velmi chutný pokrm. Podávat můžete jako předkrm, lehký oběd či večeři. Variabilita receptu umožňuje i přidání různých ingrediencí dle vlastního vkusu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Předkrm
Štítky: česká kuchyně, předkrm

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Skvělá plněná rajská jablíčka.

Přidat komentář