Smažený sýr bez smažení

Připravíme čtyři šálky, které důkladně potřeme olejem nebo sádlem a obalíme strouhankou. Sýr nastrouháme a šunku nakrájíme na malé kostičky. Na…
Ingredience aneb co potřebujete
200 g sýru (Eidamské Cihly)
150 g šunky
4 vejce
dle potřeby olej nebo sádlo
dle potřeby strouhanka
Postup vaření podle receptu
Nachystáme si čtyři hrnky, které důkladně potáhneme olejem nebo sádlem a posypeme strouhankou.
Sýr nastrouháme a šunku nakrájíme na malé kostičky. Do každého šálku dáme trochu sýra (asi 1-2 cm) a přidáme kousek šunky.
Do každého šálku vložíme na šunku jedno vajíčko (můžeme také vajíčko rozšlehat se solí a kořením a nalít na šunku) a znovu přikryjeme šunkou a na závěr posypeme sýrem.
Tyto připravené šálky umístíme do pekáče s vyššími okraji a naplníme horkou vodou až po okraj šálků.
Vložte pekáč s hrnky do vyhřáté trouby a pečte na nejvyšší teplotě přibližně 20 až 30 minut.
Ještě horké klopíme ven a servírujeme je s bramborami nebo hranolkami doplněnými kečupem nebo tatarskou omáčkou. Můžeme zkusit různé osvědčené vylepšení: - místo šunky je možné použít debrecínku nebo Oravskou slaninu - do sýrové směsi lze přidat část uzeného sýra nebo Nivy pro výraznější chuť - na vejce, pod další vrstvu šunky, můžeme přidat 2-3 kousky nakrájených žampionů z konzervy - někdy stačí použít 3 vejce na 4 hrnky - záleží také na typu sýra (je dobré vyzkoušet) - tuto směs lze také připravit v silikonové formě na muffiny.
Co jste ještě nevěděli o receptu Smažený sýr bez smažení
Smažený sýr bez smažení je oblíbenou alternativou klasického smaženého sýra, která se vyznačuje zdravějším přístupem k přípravě. Tento pokrm se obvykle vyrábí z plátků rostlinného sýra, které jsou pečeny v troubě nebo na pánvi bez použití oleje. Při přípravě se často používají strouhanka a různé bylinky, které dodávají pokrmu lahodnou chuť. Smažený sýr bez smažení je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí užívat si oblíbené jídlo bez zbytečných kalorií a tuku.