Šneci z listového těsta

Šneci z listového těsta
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Ingredience aneb co potřebujete

1 balíček listového těsta
100 g plátkového sýra (ementál, eidam, gouda nebo sýr strouhaný např. parmezán)
100 g kvalitní šunky
rajčatové pyré nebo kečup
sušené oregano nebo Pizza koření
1 vejce na potření

Postup vaření podle receptu

Čekáte návštěvu? Máte na něco dobrého, rychlého chuť?

Pak jsou tady jednoznačně mini šneci z listového těsta.

Pracovní postup :

Připravíme si suroviny, plech a necháme předehřát troubu na 180 º C.

Na plech s pečícím papírem rozválíme listové těsto.

Potřeme ho rajčatovým pyré nebo kečupem. Necháme volný okraj zhruba 1 cm.

Těsto posypeme čerstvým oreganem nebo Pizza kořením.

To už záleží na vašich chuťových buňkách. Někdo preferuje pouze bylinky, jiný si dopřeje něco pikantnějšího.

Nyní položíme po celé ploše těsta plátky kvalitní šunky. Na šunku zlehka navrstvíme sýr.

V případě parmezánu těsto jím posypeme.

Zase záleží na vás jakou gurmánskou pochoutku z toho chcete mít a jaké suroviny použijete.

Mlsné jazýčky to jistě ocení.

Uchopíme okraj listového těsta a celé ho rolujeme až vytvoříme roládu. Tu dáme na pár minut do mrazáku. Bude se nám lépe krájet.

Potom roládu nakrájíme na zhruba 1 cm kolečka neboli šneky.

Mini šneky vyskládáme zpět na pečící papír a potíráme rozšlehaným vejcem.

Pečeme je v troubě předehřáté na 180 º C přibližně 20 minut.

Upečené šneky servírujeme teplé nebo klidně studené. Obě varianty jsou výborné.

A teď už stačí jen popřát: „ Dobrou chuť “!

Co jste ještě nevěděli o receptu Šneci z listového těsta

Šneci z listového těsta jsou oblíbenou pochoutkou, která se snadno připravuje a nabízí mnoho možností náplní. Jedná se o plát listového těsta, na který lze rozprostřít různé ingredience, jako je šunka, sýr, špenát či pesto. Těsto se pak svine do tvaru rolády a pokrájí na tenké plátky, jež získají typický šnečí tvar. Tyto plátky se pečou, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Šneci jsou ideální jako rychlý snack, pohoštění na party, či lehký oběd. Jejich příprava je rychlá a zábavná, a výsledkem je voňavý a chutný pokrm.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Chuťovky
Štítky: česká kuchyně, chuťovka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Šneci z listového těsta.

Přidat komentář