Stánkové langoše

Jednoduché a levné langoše, tak jak je všichni známe ze stánků.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g hladká mouka
4 dl mléko
1/2 lžičky cukr
1 balíček droždí (42g)
1/2 lžičky sůl
Postup vaření podle receptu
Vlažné mléko smícháme s cukrem, rozdrobíme do něj droždí a necháme udělat kvásek. Mouku osolíme , přidáme kvásek a vypracujeme těsto.
Hotové těsto necháme 30 minut kynout v teple. Potom těsto vyválíme na 2 cm vysoký plát a větší sklenicí z něj vykrojíme kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout.
V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a smažíme v oleji dozlatova.
Hotové langoše odkládáme na savý papír a doplňujeme surovinami dle chuti - sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda.
Co jste ještě nevěděli o receptu Stánkové langoše
Stánkové langoše jsou oblíbenou českou pochoutkou, která se často prodává na trzích a festivalech. Tyto křupavé placky z kynutého těsta se obvykle smaží v horkém oleji, což jim dodává lahodnou zlatavou barvu. Doplněné česnekem, sýrem nebo zakysanou smetanou, langoše mají vždy skvělou chuť a jeho aroma láká kolemjdoucí. Jsou ideální na rychlé občerstvení a patří mezi nejoblíbenější street food v České republice. U stánkového prodeje si je můžete vychutnat přímo na místě, čímž se stává nezapomenutelnou součástí každé akce.