Stánkové langoše

Stánkové langoše
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Jednoduché  a levné langoše, tak jak je všichni známe ze stánků.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g hladká mouka
4 dl mléko
1/2 lžičky cukr
1 balíček droždí (42g)
1/2 lžičky sůl

Postup vaření podle receptu

Vlažné mléko smícháme s cukrem, rozdrobíme do něj droždí a necháme udělat kvásek.  Mouku osolíme , přidáme kvásek a vypracujeme těsto.

Hotové těsto necháme 30 minut kynout v teple. Potom těsto vyválíme  na 2 cm vysoký plát a  větší sklenicí z něj vykrojíme kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout.

V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje.  Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a smažíme v oleji dozlatova.

Hotové langoše odkládáme na savý papír a doplňujeme surovinami  dle chuti - sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda.

Co jste ještě nevěděli o receptu Stánkové langoše

Stánkové langoše jsou oblíbenou českou pochoutkou, která se často prodává na trzích a festivalech. Tyto křupavé placky z kynutého těsta se obvykle smaží v horkém oleji, což jim dodává lahodnou zlatavou barvu. Doplněné česnekem, sýrem nebo zakysanou smetanou, langoše mají vždy skvělou chuť a jeho aroma láká kolemjdoucí. Jsou ideální na rychlé občerstvení a patří mezi nejoblíbenější street food v České republice. U stánkového prodeje si je můžete vychutnat přímo na místě, čímž se stává nezapomenutelnou součástí každé akce.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vegetariánské
Štítky: hlavní chod, vegetariánský recept, maďarská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Stánkové langoše.

Přidat komentář