Tagliatelle s olivami a zeleninou

Tento italský pokrm spojuje hladké tagliatelle s čerstvou zeleninou a intenzivní chutí oliv, které jsou podtrženy voňavým česnekem a čerstvými…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g tagliatelle
1 lžíce olivového oleje
0,5 mladé cukety
2 střední rajčata nejlépe oválná
2 stroužky česneku
1 balení mozzarelly
8-10 oliv
sůl dle chuti
0,5 lžičky provensálského koření
čerstvě mletý pepř
čerstvá bazalka
Postup vaření podle receptu
Ve větším množství osolené vody uvaříme těstoviny tak, aby byly al dente, podle pokynů na obalu. Mezitím nakrájíme omytou cuketu na kolečka a poté na čtvrtky. Rajčata, zbavená semínek, nakrájíme na proužky a česnek na tenké plátky. Vše spolu orestujeme v hluboké pánvi na olivovém oleji.
Do směsi přidáme provensálské koření, pepř, sůl a olivy nakrájené na poloviny. Na závěr vmícháme mozzarellu a scezené uvařené těstoviny a opatrně promícháme.
Servírujeme v hlubokém talíři s čerstvými lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tagliatelle s olivami a zeleninou
Tagliatelle s olivami a zeleninou je chutné a výživné jídlo, které spojuje tradiční italskou pastu s bohatými chutěmi čerstvé zeleniny. Tato kombinace dušených cuket, paprik a rajčat je ozvláštněna slanými olivami, které dodávají pokrmu charakteristickou chuť. Tagliatelle, vyrobené z kvalitní mouky a vajec, skvěle drží omáčku, což zaručuje lahodný zážitek při každém soustu. Toto jídlo je ideální volbou pro vegetariánské menu a skvěle se hodí jak na všední den, tak na slavnostní příležitosti.