Vaječný salát
Už dlouho připravujete vaječný salát podle jednoho receptu? Zkuste něco jiného a obohaťte salát o zeleninu a kousky na drobno.
Ingredience aneb co potřebujete
10 vajec (uvařených natvrdo)
300 g salámu Vysočina
3 čerstvé papriky
5 rajčat
1 cibule
1 majonéza
2 lžíce plnotučné hořčice
mletá paprika dle chuti
sůl
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Vejce zbavíme skořápky a nakrájíme je na větší kousky.
Salám můžeme nakrájet na malé kostky nebo nastrouhat na hrubém struhadle.
Cibuli, papriku a rajčata nakrájíme na malé kostky.
Všechny ingredience vložíme do mísy, osolíme je, opepříme, přidáme mletou papriku, hořčici a majonézu.
Pečlivě promícháme a necháme vychladnout.
Servírujeme s chlebem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vaječný salát
Vaječný salát je oblíbený pokrm, který se často připravuje jako rychlá svačina nebo lehký oběd. Hlavními ingrediencemi jsou vařená vejce, majonéza, hořčice a různé zeleniny, jako jsou okurky a cibule. Tento salát je nejen chutný, ale také výživný, protože vajíčka jsou bohatá na bílkoviny a vitamíny. Vaječný salát se často podává na chlebu, s pečivem nebo jako součást studeného bufetu. Je ideálním pokrmem pro oslavy a rodinné setkání.

Tomáš Rohlena