Cizrnové karbanátky

Skvělé karbanátky s vůní česneku a majoránky, které potěší celou rodinu. K nim si můžete připravit vařené brambory a čerstvý zeleninový salát.
Ingredience aneb co potřebujete
250 g cizrny
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
3 lžíce ovesných vloček
2 vejce
1 lžička majoránky
2 lžíce petrželky (nasekané)
sůl
černý pepř (mletý)
Na obalení
hladká mouka
vejce
strouhanka
Postup vaření podle receptu
Cizrnu nechte namočenou ve vodě přes noc. Další den ji slijte a uvařte v nové vodě do měkka.
Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na malé kousky a česnek prolisujte, poté obojí osmahněte na pánvi s olejem.
Uvařenou cizrnu rozmixujte pomocí masového strojku nebo ponorného mixeru. Přidejte ovesné vločky, vejce, nakrájenou cibuli a česnek, majoránku a další bylinky. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Směs nechte asi 20 minut odpočívat, aby se vločky změkly.
Z připravené směsi vytvořte karbanátky, které obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažte je na oleji do zlatova.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cizrnové karbanátky
Cizrnové karbanátky jsou lahodné a zdravé jídlo, které osloví nejen vegetariány. Hlavní složkou je cizrna, bohatá na bílkoviny a vlákninu. Karbanátky se připravují z uvařené cizrny, cibule, česneku, bylinek a koření, které dodávají výjimečnou chuť. Je možné je smažit, péct nebo grilovat, což z nich činí univerzální pokrm. Podávají se často s omáčkou, salátem nebo na pita chlebu. Cizrnové karbanátky jsou skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři, a navíc jsou příjemně syté a výživné.