Cizrnové karbanátky

Cizrnové karbanátky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Porce: 1

Skvělé karbanátky s vůní česneku a majoránky, které potěší celou rodinu. K nim si můžete připravit vařené brambory a čerstvý zeleninový salát.

Ingredience aneb co potřebujete

250 g cizrny
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
3 lžíce ovesných vloček
2 vejce
1 lžička majoránky
2 lžíce petrželky (nasekané)
sůl
černý pepř (mletý)

Na obalení
hladká mouka
vejce
strouhanka

Postup vaření podle receptu

Cizrnu nechte namočenou ve vodě přes noc. Další den ji slijte a uvařte v nové vodě do měkka.

Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na malé kousky a česnek prolisujte, poté obojí osmahněte na pánvi s olejem.

Uvařenou cizrnu rozmixujte pomocí masového strojku nebo ponorného mixeru. Přidejte ovesné vločky, vejce, nakrájenou cibuli a česnek, majoránku a další bylinky. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Směs nechte asi 20 minut odpočívat, aby se vločky změkly.

Z připravené směsi vytvořte karbanátky, které obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažte je na oleji do zlatova.

Co jste ještě nevěděli o receptu Cizrnové karbanátky

Cizrnové karbanátky jsou lahodné a zdravé jídlo, které osloví nejen vegetariány. Hlavní složkou je cizrna, bohatá na bílkoviny a vlákninu. Karbanátky se připravují z uvařené cizrny, cibule, česneku, bylinek a koření, které dodávají výjimečnou chuť. Je možné je smažit, péct nebo grilovat, což z nich činí univerzální pokrm. Podávají se často s omáčkou, salátem nebo na pita chlebu. Cizrnové karbanátky jsou skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři, a navíc jsou příjemně syté a výživné.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (37 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Luštěniny
Štítky: luštěniny, vaření, oběd, běžný den, večeře, do 100 korun, česká, bezmasá jídla, smažení, vegetarianské, středně náročný, veganské, cizrna

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Cizrnové karbanátky.

Přidat komentář