Lečo s klobásou a čočkou

Lečo s klobásou a čočkou
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 6

Čočku ponoříme do teplé vody na dvě hodiny. Klobásy nakrájíme na tenké plátky a cibuli na malé kostičky. Cibuli osmažíme dozlatova, poté přidáme klobásy a...

Ingredience aneb co potřebujete

1 balíček čočky
1 velká sklenice leča nebo Tompy
2 paprikové klobásy
velká cibule
koření - oregáno
tymián
bobkový list
pepř
sůl
olej

Postup vaření podle receptu

Čočku necháme v teplé vodě po dobu dvou hodin.

Klobásy nakrájíme na tenké plátky a cibuli na malé kostičky.

Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme klobásy a restujeme je zhruba 5 minut, poté přidáme lečo a dusíme asi 10 minut.

Mezitím připravíme čočku s kořením, dokud nebude měkká.

Na závěr všechno spojíme.

Jako přílohu si dáváme chléb. Přejeme dobrou chuť.

Co jste ještě nevěděli o receptu Lečo s klobásou a čočkou

Lečo s klobásou a čočkou je chutné a výživné jídlo, které se skvěle hodí na každodenní oběd nebo večeři. Kombinace paprika, rajčat a klobásy je doplněna pěstí čočky, která dodává jídlu cenné živiny a vlákninu. Toto pokrm je nejen lahodné, ale také snadné na přípravu, což ho činí ideálním pro zábavné vaření s rodinou či přáteli. Lečo s klobásou a čočkou si zamilujete díky jeho bohaté chuti a barevné prezentaci na talíři.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Luštěniny
Štítky: Zelenina, luštěniny, restování, oběd, snadné, večeře, slané, levné, česká, snadný, pikantní, dušení, zeleninová jídla, jiné maso, čočka, uzeniny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Lečo s klobásou a čočkou.

Přidat komentář