Hrachová kaše s mrkví a libečkem

Hrachová kaše se uzeným masem je typickým pokrmem české domácí kuchyně. Zkuste ji připravit jinak, přidejte mrkev a libeček a promíchejte s kousky uzeného masa.
Ingredience aneb co potřebujete
400 g žlutého půleného hrachu
250-300 g uzeného masa
2 mrkve
1 velká cibule
3 snítky libečku
2 stroužky česneku
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
1 plátek sádla
1/2-1 lžička soli
mletý černý pepř
Postup vaření podle receptu
Hrách důkladně propláchneme, zalijeme vodou, přidáme koření bez soli a nasekaný česnek, poté vaříme přibližně 20 minut, dokud není poloměkký.
Mrkev je třeba oloupat, umýt a nahrubo nastrouhat. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky a snítky libečku svážeme dohromady. Všechny ingredience přidáme k hrachu a vaříme, dokud není měkký, přibližně 15 minut.
Na konci vaření již pouze sledujeme, mícháme a podléváme podle potřeby. Kaše se nezhustí ani nebude mixována, takže by měla být hustší. Nakonec vyjmeme koření a libeček z hrnce a ochutíme kaši solí a pepřem.
Cibuli oloupej a jemně nakrájej. Na sádle ji osmaž do zlatova a přidej do kaše, nebo ji nech jako posypku. Podávej s chlebem a nakládanými okurkami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hrachová kaše s mrkví a libečkem
Hrachová kaše s mrkví a libečkem je tradiční české jídlo, které potěší svou jednoduchostí a chutí. Hrách je bohatý na bílkoviny a vlákninu, což přispívá k zdravé výživě. Mrkev dodává kaši příjemnou sladkost a živiny, zatímco libeček, aromatická bylinka, obohacuje pokrm o specifickou chuť. Toto jídlo se často podává jako příloha nebo samostatný pokrm a je oblíbené především v zimních měsících. Hrachová kaše s mrkví a libečkem je tak nejen výživná, ale i lahodná volba pro každého milovníka domácí kuchyně.