Fazolový guláš s uzeninou a žampiony

Pikantní fazolový guláš sice vyžaduje více úsilí a různých ingrediencí, ale výsledný pokrm vás překvapí svou bohatou chutí. Je velmi sytý…
Ingredience aneb co potřebujete
300 g zauzeného špeku (slaniny)
3 větší cibule
3 pikantnější klobásky
3 bílé papriky
3 prolisované stroužky česneku
7 středně velkých žampionů
1 kostka zeleninového bujónu (kdo nepoužívá, tak vynechá)
1 snítka libečku
2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu
2 zarovnané lžíce hladké mouky
1 zarovnaná lžíce sladké papriky
1 lžíce sušené majoránky
na špičku nože chilli nebo pálivé papriky
sůl
nasekaný libeček na dochucení
Postup vaření podle receptu
Zeleninu omyjeme a nakrájíme - cibuli na tenké půlkroužky, žampiony na silnější plátky a papriky rozpůlíme a nakrájíme na širší proužky.
Špek nakrájíme na malé kostičky, klobásy podélně rozřízneme a poté je nakrájíme na širší půlkruhy. Fazole scedíme a šťávu necháme na později.
Do hlubokého hrnce vložíme slaninu a necháme ji mírně rozpustit, poté přidáme klobásky a vše osmahneme po dobu třech minut.
Přidáme cibuli a restujeme další tři minuty. Následně do směsi vložíme žampiony, nakrájené papriky, snítku libečku a bujón, vše promícháme a necháme dusit v jejich vlastní šťávě po dobu deseti minut.
Mezitím smícháme hladkou mouku s paprikou a chilli v 200 ml fazolového nálevu a 100 ml vody.
Do podušené směsi vmícháme fazole, přidáme připravenou zálivku, česnek prolisovaný ve lisovači, všechno důkladně promícháme a při občasném míchání vaříme na nízkém ohni po dobu 10 minut.
Na konci vaření přidáme majoránku rozdrcenou v dlaních a nasekaný libeček.
Podle preference přidáme sůl. Servírujeme s čerstvým chlebem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Fazolový guláš s uzeninou a žampiony
Fazolový guláš s uzeninou a žampiony je sytý a lahodný pokrm, který zahřeje v chladnějších dnech. Hlavními ingrediencemi jsou bílé fazole, kvalitní uzenina a čerstvé žampiony, které společně vytvářejí harmonickou chuť. Guláš se připravuje na pomalém ohni, což mu dodává bohatou a výraznou chuť. Tento pokrm je oblíbený nejen v domácnostech, ale i v českých restauracích, kde se často podává s čerstvým chlebem nebo chlebovými knedlíky. Fazolový guláš je skvělou volbou pro milovníky vydatné a chutné kuchyně.