Čočkové karbanátky I.

Čočkové karbanátky I.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Porce: 1

Oblíbené karbanátky lze udělat i ve zdravější a bezmasé variantě. Použijeme vařenou červenou čočku a brambory, které dochutíme lahůdkovým…

Ingredience aneb co potřebujete

70 g syrových brambor
70 g syrové červené čočky
1 menší cibule
lahůdkové droždí
himalájská sůl
pepř
lněná semínka
1 lžíce žitné mouky
trocha hrubozrnné hořčice

Postup vaření podle receptu

Uvaříme čočku.

Brambory nastrouháme na drobno, cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, poté vše smícháme s čočkou a ostatními ingrediencemi.

Tvoříme placičky rukama a pokládáme je na plech, který jsme vyložili pečicím papírem.

Upečeme při teplotě 200 °C přibližně 30 minut.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (32 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Luštěniny
Štítky: luštěniny, oběd, snadné, běžný den, večeře, česká, snadný, pečení, bezmasá jídla, vegetarianské, veganské, čočka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Čočkové karbanátky I..

Přidat komentář