Dýňová polévka s jablky a sýrovo - tymiánové tousty

Dýňová polévka s jablky a sýrovo - tymiánové tousty
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Rozpusťte polovinu másla v hrnci, poté na něm osmahněte jemně nasekanou cibuli a plátky česneku. Po třech minutách přidejte zázvor a nové koření a…

Ingredience aneb co potřebujete

30 g másla + na tousty
1 cibule
2 stroužky česneku na plátky
kousek strouhaného čerstvého zázvoru
1/2 lžičky mletého nového koření
1 kg dýně (zbavené semen, oloupané a nakrájené na kousky)
300 g jablek (oloupaných, jadřinců zbavených a na kousky nakrájených)
1,5 l kuřecího vývaru
sůl
8 plátků toustového chleba
1 lžíce Dijonské hořčice
strouhaný tvrdý sýr
tymián čerstvý nebo sušený

Postup vaření podle receptu

Rozpusťte polovinu másla v hrnci, poté na něm osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku.

Po třech minutách vložte zázvor a nové koření a za neustálého míchání je opékejte ještě jednu minutu.

Do hrnce dejte dýni a jablka, zakryjte a za sem tam míchání je nechte uvolnit vůni. Po asi deseti minutách přidejte vývar, přiveďte k varu a nechte dvacet minut vařit, aby se všechno dobře změklo.

Rozmixujte a přidejte sůl podle chuti.

Polévku servírujte s ozdobou z smetany a petrželky, spolu s opékanými tousty. Chléb namažte máslem a hořčicí, posypte tymiánem a nastrouhaným sýrem. Poté je nechte zapéct v troubě po dobu pěti až deseti minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dýňová polévka s jablky a sýrovo - tymiánové tousty

Dýňová polévka s jablky je lahodné a výživné jídlo, které spojuje sladkost dýně a jablek s jemností koření. Tato kombinace vytváří hladkou a krémovou texturu, ideální pro chladné dny. K tomu se skvěle hodí sýrovo-tymiánové tousty, které dodají pokrmu extra chuť a křupavost. Sýrová náplň v souladu s aromatickým tymiánem doplní polévku a učiní ji ještě více sytou. Tento pokrm je perfektní volbou jak pro oběd, tak i večeři, a potěší všechny milovníky sezónních chutí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: restování, vaření, oběd, snadné, běžný den, večeře, snadný, polévky, zeleninové, podzimní, dýně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dýňová polévka s jablky a sýrovo - tymiánové tousty.

Přidat komentář