Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Porce: 6

Tato jednoduchá polévka z mletého masa, známá jako guláš, patří mezi skvělé klenoty české kuchyně. Je rychlá na přípravu a skvěle zasytí, ať už ji podáváme jako…

Ingredience aneb co potřebujete

5 lžic oleje
1 menší cibule
4 lžičky mleté papriky
200 g mletého hovězího masa
sůl
pepř
kmín
hovězí vývar (nebo voda)
3 velké stroužky česneku
majoránka
3 větší brambory
60 g hladké mouky nebo jíška

Postup vaření podle receptu

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, poté přidáme mleté maso a během neustálého míchání a oddělování kousků ho restujeme, až se jednotlivé kousky od sebe oddělí. Následně přimícháme papriku, rychle ji zarestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou. Je důležité paprika jen krátce zpěníme, jinak by mohla zhořknout.

Přidáme sůl, pepř a kmín a vaříme na mírném ohni přibližně 30 minut. Poté přidáme nakrájené brambory, utřený česnek, ještě chvíli povaříme a následně zhoustíme. Můžeme použít suchou jíšku nebo jíšku připravenou z 4 lžic mouky a 5 lžic oleje, případně mouku rozmíchanou ve vodě.

Polévku pomalu vaříme, dokud se tuk nevytáhne na povrch. Na konci přidáme majoránku a dochutíme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa je oblíbené české jídlo, které se vyznačuje bohatou a aromatickou chutí. Tato polévka se připravuje z mletého masa, většinou hovězího, které se dusí s cibulí, česnekem a různými kořením, jako je paprika a kmín. Přidává se také zelenina, jako jsou brambory a mrkev, což dodává pokrmu výživnost a chuť. Gulášová polévka je ideální na sychravé dny a skvěle zahřeje.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (239 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: svačina, restování, vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, do 100 korun, snadný, polévky, gulášové, maďarská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa.

Přidat komentář