Krůtí roláda plněná zeleninou

Krůtí roláda plněná zeleninou
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 3

Nejprve si připravíme náplň. Na lžíci másla osmahneme osolená a opepřená vejce, která by měla být řidší konzistence. Poté do směsi přidáme mraženou zeleninu. Plát masa…

Ingredience aneb co potřebujete

300 g plát krůtího masa
sůl
1 lžíce hořčice

Náplň
1 lžíce másla
2 vejce
sůl
mletý černý pepř
1 hrnek mražené zeleninové směsi Mochovanka
kousek červené kapie

Na omáčku
2 cm plátek másla
1 cibule
50 g mrkve
60 g celeru
1 lžíce plnotučné hořčice
1 bujón
1/4 červené kapie
1 lžíce hladké mouky
350-400 ml plnotučného mléka

Postup vaření podle receptu

Nejprve si připravíme náplň. Na lžíci másla osmahneme víc rozpuštěná a ochucená vejce. Do hotové směsi přidáme mraženou zeleninu.

Maso důkladně naklepeme, osolíme a poté natřeme hořčicí. Na two třetiny masa naneseme náplň a přidáme proužky kapie. Poté roládu zavineme a zpevníme nití.

Celer a mrkev nastrouháme nahrubo. Na jemno nakrájenou cibuli, kterou jsme oloupali, osmažíme v tlakovém hrnci, dokud nebude sklovatá.

Do hrnce dáme nastrouhanou zeleninu, zpěníme ji, poté vložíme roládu a zalijeme ji horkou vodou (přibližně 300 ml). Přidáme hořčici, nakrájenou kapii a bujón. Hrnce uzavřeme a necháme dusit asi 30 minut, dokud nebude měkká.

Vyjmeme měkkou roládu, zbavíme ji nitě a nakrájíme na plátky. Zeleninu se šťávou rozmixujeme ponorným mixérem a zhoustíme směsí mouky a studeného mléka. Podle potřeby můžeme dosolit.

Roládu nakrájíme na silnější kusy, umístíme na talíř, přidáme knedlíky, omáčku a podáváme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Krůtí roláda plněná zeleninou

Krůtí roláda plněná zeleninou je lahodným a zdravým pokrmem, který potěší každého milovníka masa. Jemné krůtí maso je pečlivě rozloženo a naplněno směsí čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, paprika a cuketa. Tato kombinace zajišťuje nejen vynikající chuť, ale i bohatou nutriční hodnotu. Roláda se poté peče do zlatova, čímž získává šťavnatost a jemnost. Podává se zpravidla s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem, což z ní činí ideální pokrm pro slavnostní příležitosti i běžné rodinné večeře.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.0/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: Zelenina, drůbeží maso, omáčky, restování, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, česká, slovenská, dušení, středně náročný, zeleninová jídla, zeleninové omáčky, krůtí maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Krůtí roláda plněná zeleninou.

Přidat komentář