Krůtí roláda plněná zeleninou
Nejprve si připravíme náplň. Na lžíci másla osmahneme osolená a opepřená vejce, která by měla být řidší konzistence. Poté do směsi přidáme mraženou zeleninu. Plát masa…
Ingredience aneb co potřebujete
300 g plát krůtího masa
sůl
1 lžíce hořčice
Náplň
1 lžíce másla
2 vejce
sůl
mletý černý pepř
1 hrnek mražené zeleninové směsi Mochovanka
kousek červené kapie
Na omáčku
2 cm plátek másla
1 cibule
50 g mrkve
60 g celeru
1 lžíce plnotučné hořčice
1 bujón
1/4 červené kapie
1 lžíce hladké mouky
350-400 ml plnotučného mléka
Postup vaření podle receptu
Nejprve si připravíme náplň. Na lžíci másla osmahneme víc rozpuštěná a ochucená vejce. Do hotové směsi přidáme mraženou zeleninu.
Maso důkladně naklepeme, osolíme a poté natřeme hořčicí. Na two třetiny masa naneseme náplň a přidáme proužky kapie. Poté roládu zavineme a zpevníme nití.
Celer a mrkev nastrouháme nahrubo. Na jemno nakrájenou cibuli, kterou jsme oloupali, osmažíme v tlakovém hrnci, dokud nebude sklovatá.
Do hrnce dáme nastrouhanou zeleninu, zpěníme ji, poté vložíme roládu a zalijeme ji horkou vodou (přibližně 300 ml). Přidáme hořčici, nakrájenou kapii a bujón. Hrnce uzavřeme a necháme dusit asi 30 minut, dokud nebude měkká.
Vyjmeme měkkou roládu, zbavíme ji nitě a nakrájíme na plátky. Zeleninu se šťávou rozmixujeme ponorným mixérem a zhoustíme směsí mouky a studeného mléka. Podle potřeby můžeme dosolit.
Roládu nakrájíme na silnější kusy, umístíme na talíř, přidáme knedlíky, omáčku a podáváme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krůtí roláda plněná zeleninou
Krůtí roláda plněná zeleninou je lahodným a zdravým pokrmem, který potěší každého milovníka masa. Jemné krůtí maso je pečlivě rozloženo a naplněno směsí čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, paprika a cuketa. Tato kombinace zajišťuje nejen vynikající chuť, ale i bohatou nutriční hodnotu. Roláda se poté peče do zlatova, čímž získává šťavnatost a jemnost. Podává se zpravidla s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem, což z ní činí ideální pokrm pro slavnostní příležitosti i běžné rodinné večeře.

Tomáš Rohlena