Plněné cukety

Na plněné cukety je vhodné použít pouze mladé kusy, nikoli ty přerostlé. Vydlabané cukety nejprve krátce předpečeme podle receptu. Pak je…
Ingredience aneb co potřebujete
4 cukety
2 cibule
2 rajčata
5 lžic strouhanky
2 vejce
0,5 lžičky sypkého zeleninového bujónu
200 g tvrdého sýra (např. ementál)
2 lžíce oleje
sůl
pepř mletý
petrželka
Postup vaření podle receptu
Mladé cukety rozpůlíme a vydlabeme jejich vnitřek, který poté nasekáme.
Přepůlené cukety položíme řeznou stranou dolů na plech s pečicím papírem a pečeme je po dobu 10 minut.
Na pánvi s dvěma lžícemi oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli, poté přidáme posekanou dužinu cukety a nakrájená rajčata. Necháme podusit a pak odstavíme.
Nastrouháme tvrdý sýr a polovinu si ponecháme stranou.
Do pánve přidáme strouhanku, rozšlehaná vejce, sypkou zeleninovou bouillonovou směs, polovinu nastrouhaného sýra, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželí a vše důkladně promícháme.
Naplníme předpečené cukety směsí a posypeme je zbylým sýrem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 15 až 20 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Plněné cukety
Plněné cukety jsou lahodným a zdravým pokrmem, který se těší oblibě v mnoha kuchyních. Čerstvé cukety se prvně vydlabou a poté naplní různými náplněmi, jako jsou mleté maso, rýže nebo zelenina. Pokrm se peče v troubě, což mu dodává skvělou chuť a aromatickou vůni. Plněné cukety jsou ideální jako hlavní jídlo nebo příloha a mohou být snadno přizpůsobeny osobním preferencím, díky čemuž si je oblíbí celá rodina. Navíc jsou skvělou možností, jak využít sezónní úrodu a přidat do stravy více zeleniny.