Pohankové placky se špenátem

Pohanku vložíme do vařícího osoleného mléka, povaříme ji asi minutku, přikryjeme pokličkou, odstavíme a necháme dojít. Po vychladnutí do ní přimícháme rozmačkaný česnek.
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
150 g pohanky (raději lámanky, ale může být i kroupa)
mléko
1 vejce
asi 2 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
majoránka
3 stroužky česneku
špenát
olej
cibulka
česnek
Na posypání
strouhaný sýr
Postup vaření podle receptu
Pohanku vložíme do vroucího slaného mléka, krátce povaříme, zakryjeme pokličkou, odložíme stranou a necháme dovářet.
Po ochlazení přimícháme rozmačkaný česnek, majoránku, vejce, dochutíme a podle potřeby zahustíme moukou.
Na plech dáme pečící papír, mokrým lžící tvarujeme z pohanky tenké placky a pečeme v troubě na 180 °C do zlatova.
Na oleji osmahneme cibuli do zlatova, přidáme špenát, okořeníme česnekem a solí, horkou směs dáme na placky a posypeme sýrem. Podáváme okamžitě.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pohankové placky se špenátem
Pohankové placky se špenátem jsou zdravým a chutným pokrmem, který potěší nejen milovníky vegetariánské kuchyně. Pohanka, bohatá na živiny, se mísí s čerstvým špenátem a vytváří tak výbornou kombinaci chutí a textur. Placky se snadno připravují a mohou se podávat jako hlavní jídlo nebo jako příloha. Skvěle se hodí k jogurtovému dipu nebo omáčkám. Zkuste je připravit na oběd či večeři a užijte si jejich lahodnou chuť a zdravotní benefity.