Pohankové placky se špenátem

Pohankové placky se špenátem
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 15 minut
Porce: 1

Pohanku vložíme do vařícího osoleného mléka, povaříme ji asi minutku, přikryjeme pokličkou, odstavíme a necháme dojít. Po vychladnutí do ní přimícháme rozmačkaný česnek.

Ingredience aneb co potřebujete

Těsto
150 g pohanky (raději lámanky, ale může být i kroupa)
mléko
1 vejce
asi 2 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
majoránka
3 stroužky česneku
špenát
olej
cibulka
česnek
Na posypání
strouhaný sýr

Postup vaření podle receptu

Pohanku vložíme do vroucího slaného mléka, krátce povaříme, zakryjeme pokličkou, odložíme stranou a necháme dovářet.

Po ochlazení přimícháme rozmačkaný česnek, majoránku, vejce, dochutíme a podle potřeby zahustíme moukou.

Na plech dáme pečící papír, mokrým lžící tvarujeme z pohanky tenké placky a pečeme v troubě na 180 °C do zlatova.

Na oleji osmahneme cibuli do zlatova, přidáme špenát, okořeníme česnekem a solí, horkou směs dáme na placky a posypeme sýrem. Podáváme okamžitě.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pohankové placky se špenátem

Pohankové placky se špenátem jsou zdravým a chutným pokrmem, který potěší nejen milovníky vegetariánské kuchyně. Pohanka, bohatá na živiny, se mísí s čerstvým špenátem a vytváří tak výbornou kombinaci chutí a textur. Placky se snadno připravují a mohou se podávat jako hlavní jídlo nebo jako příloha. Skvěle se hodí k jogurtovému dipu nebo omáčkám. Zkuste je připravit na oběd či večeři a užijte si jejich lahodnou chuť a zdravotní benefity.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (41 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vegetariánské
Štítky: Zelenina, restování, oběd, snadné, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, zdravé, pečení, bezmasá jídla, vegetarianské, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pohankové placky se špenátem.

Přidat komentář