Šťouchané brambory s anglickou slaninou

Brambory uvaříme ve vodě s solí. Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli a po chvilce přidáme nakrájenou anglickou slaninu.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g brambor
sůl
150 g anglické slaniny
1 velká cibule
kousek másla
pažitka
Postup vaření podle receptu
Brambory uvaříme v osolené vodě. Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a po chvilce i nakrájenou anglickou slaninu. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme a smícháme s opečenou slaninou a cibulí. Podle chuti dosolíme.
K bramborám se skvěle pára kyška nebo kefír.
Co jste ještě nevěděli o receptu Šťouchané brambory s anglickou slaninou
Šťouchané brambory s anglickou slaninou jsou oblíbeným českým jídlem, které spojuje jednoduchost a chuť. Brambory se nejprve uvaří do měkka a poté se jemně šťouchají, aby si zachovaly část své struktury. Anglická slanina, která je křupavá a voňavá, se přidává na závěr, čímž dodává pokrmu hloubku chuti. Tento pokrm se často podává jako příloha, ale může být i hlavním chodem, obzvlášť za sychravých dní. Kombinace brambor a slaniny je příjemně sytá a dokonale uspokojí chuťové buňky.