Šťouchané brambory s anglickou slaninou

Šťouchané brambory s anglickou slaninou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Brambory uvaříme ve vodě s solí. Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli a po chvilce přidáme nakrájenou anglickou slaninu.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g brambor
sůl
150 g anglické slaniny
1 velká cibule
kousek másla
pažitka

Postup vaření podle receptu

Brambory uvaříme v osolené vodě. Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a po chvilce i nakrájenou anglickou slaninu. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme a smícháme s opečenou slaninou a cibulí. Podle chuti dosolíme.

K bramborám se skvěle pára kyška nebo kefír.

Co jste ještě nevěděli o receptu Šťouchané brambory s anglickou slaninou

Šťouchané brambory s anglickou slaninou jsou oblíbeným českým jídlem, které spojuje jednoduchost a chuť. Brambory se nejprve uvaří do měkka a poté se jemně šťouchají, aby si zachovaly část své struktury. Anglická slanina, která je křupavá a voňavá, se přidává na závěr, čímž dodává pokrmu hloubku chuti. Tento pokrm se často podává jako příloha, ale může být i hlavním chodem, obzvlášť za sychravých dní. Kombinace brambor a slaniny je příjemně sytá a dokonale uspokojí chuťové buňky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (31 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Příloha
Štítky: restování, vaření, oběd, rychlé, běžný den, večeře, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, přílohy, bramborové, podzimní, zimní recepty, sladkokyselé

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Šťouchané brambory s anglickou slaninou.

Přidat komentář